18. června 2012

Grilované file se zapečenými rajčaty

4 porce filé (po 150 g), 4 velká rajčata, citron,  lžička tymiánu (nebo jiného koření podle chuti), 2 lžíce (olivového) oleje, trochu mleté sladké papriky, sůl, pepř
K tomuto pokrmu se nejlépe hodí olivový olej; nemáme li, použijeme slunečnicový. Filé pokapeme citronem, mírně osolíme, nepatrně opepříme, posypeme trochou papriky a vložíme do olejem vymazané nízké remoskové mísy. K filé přidáme omytá rajčata, která navrchu nařízneme do kříže, mírně osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a zakapeme olejem. Necháme společně grilovat asi 25 minut. Rajčata můžeme připravit i samostatně a podávat jako přílohu i k jiným rybám, masům a drůbeži.

Žádné komentáře:

Okomentovat