13. června 2012

Medový krémeš

28 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moucka, lžicka jedlé sody nebo prášku do peciva, 5 dkg rozpuštené Hery nebo másla, 2 vejce, lžíce rumu,  lžíce tekutého medu, špeticka soli
krém : 1L mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg Hery nebo másla, 4 žloutky, 15-20 dkg cukru. Dále 2 -3 smetany ke šlehání, mouckový cukr na posypání.

Smícháme mouku s jedlou sodou, pridáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vlácné testo. Jako každé medové testo, i toto by melo chvilicku odpocívat v lednicce. Testo si rozdelíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozmerech plechu. Placky peceme na obrácené strane vymazaného a vysypaného plechu - testo na nej preneseme pomocí válecku.Upeceme doružova.
Krém : v troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka pridáme žloutky a dáme varit. Tesne pred bodem varu prilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme zmeklý tuk - mel by mít pokojovou teplotu.
Upecenou placku dáme do plechu, rozetreme pudingový krém, na to natreme ušlehanou šlehacku a prikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v lednicce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvlácní.

Žádné komentáře:

Okomentovat