25. června 2012

Čokoládová cihla s ořechy

150 g práškového (popř. hnědého) cukru, 150 g nahrubo pomletých vlašských ořechů (popř. lískových), 150 g másla, 70 g hořké čokolády, 3 vejce, 40 g hladké mouky, 20 g droždí, špetka soli
Rozdrobenou čokoládu rozpustíme s jednou lžící vody za stálého míchání na nízkém ohni a necháme vychladnout. Z cukru a másla utřeme krém, přidáme žloutky, pomleté ořechy, čokoládu a mouku.Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků, špetku soli a droždí rozmíchané v nepatrném množství vlažné vody. Směs nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme do předem vyhřáté hluboké mísy remosky zapéct asi na 35 minut. Cihlu necháme trochu vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme na ozdobnou mísu a pocukrujeme. Podáváme nakrájené na plátky. Můžeme též podávat ozdobené ušlehanou šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat