100 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru,
1 dl oleje, 3 žloutky, 0,5 litru plnotučného mléka, citrónová kůra, vanilkový
cukr
V mléce rozšleháme žloutky, cukr, olej,
citrónovou kůru a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme a šleháme do
vychladnutí. Do části krému vmícháme kakao. Hlubokou kulatou mísu prolijeme
studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, vrstvu piškotů (nebo úlomky
piškotových těst), pokapeme griotkou, posypeme hrubě nakrájenými vlašskými
ořechy, nakrájeným kandovaným ovocem. Zatřeme vrstvou tmavého krému. Vrstvy
opakujeme do spotřebování surovin. Uleželý a vychlazený moučník vyklopíme na
plochou mísu, ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranči, ananasem). Polijeme
nezředěným kondenzovaným kakaem, navršíme šlehačku (nebo zmraženou pohárkovou
pěnu), posypeme mletými ořechy, hoblinami čokolády.
Žádné komentáře:
Okomentovat