10. června 2012

Nepečený dort s mangem


na dort: smetana ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, ztužovač, 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 2 PL citrónové šťávy, kompot manga (okapané ovoce), piškoty.
na povrch dortu: šťáva z kompotu dolitá do 350 ml vodou, vanilkový pudink, 2-3 PL cukru, 2 PL citrónové šťávy

Dortovou formu vyložíme fólií, dno a boky poklademe piškoty. Ušleháme smetanu s cukrem, smícháme opatrně se zakysanou smetou a metličkou vmícháme do 1ztužovače připraveného podle návodu. Na piškoty nalijeme polovinu hmoty, poklademe okapaným ovocem, popř. piškoty, a zalijeme druhou polovinou (trochu hmoty si můžeme nechat na zdobení dortu cukrářským  sáčkem - dobře drží tvar). Šťávu z kompotu podle potřeby přisladíme a uvaříme v ní pudink. Po částečném zchladnutí nalijeme na dort. Zdobíme podle fantazie. Je to velice rychlé, i se zdobením hotové za necelou hodinku. Necháme ztuhnout v lednici alespoň 3-4 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat