25. června 2012

Jablkový koláč v remosce

500 g jablek, 140 g hladké mouky, 140 g práškového (popř. hnědého) cukru, 3 vejce, 100 g másla, prášek do pečiva,lžička skořice, špetka soli, máslo na vymazání a mouka na vysypání mísy, vanilkový cukr na posypání
Měkké máslo umícháme s cukrem a rozšlehanými žloutky do krému. Pak vmícháme pomalu mouku a prášek do pečiva a nakonec bílky ušlehané do sněhu. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané hluboké mísy remosky (můžeme použít také pečicí papír) a poklademe oloupanými a na plátky pokrájenými jablky. Posypeme trochu skořicí a pečeme dozlatova asi 35-40 minut. Vychladlý koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat