25. června 2012

Rybízový hrnečkový koláč hop do trouby

500 g rybízu, hrnek (asi 150 g) polohrubé mouky, 3/4 hrnku (asi 100 g) krupicového (popř. hnědého) cukru, 2 vejce, 150 ml mléka, 80 g másla, 0,5 prášku do pečiva, špetka soli
Polohrubou mouku smícháme s cukrem, nasekaným máslem, práškem do pečiva a z této směsi připravíme drobenku. 1 hrnek droben-ky dáme stranou, do zbylé vpracujeme rozšlehaná vejce, špetku soli a tolik mléka, abychom získali hustší těstíčko, které nalijeme do nízké mísy remosky, kde jsme předem rozložili pečicí papír.Na těsto dáme očištěný rybíz, posypeme drobenkou a pečeme v předem vyhřáté remosce asi 40 minut. Koláč nakrájíme na porce až po vychladnutí. Obměna: Místo rybízu můžeme použít borůvky anebo směs borůvek a rybízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat