13. června 2012

Čokoládový medovník

na pláty : 150 g másla, 150 g cukru,  vejce, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce medu,  lžička prášku do pečiva, 400 g mouky
nápln : 500 ml mléka, 2 lžíce mouky, 2 lžíce škrobu, 2 lžičky vanilkového cukru, 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce medu, lžíce rumu


Ze surovin na testo zpracujte husté testo. Rozdelte na nekolik cástí, podle velikosti plechu tak,abyste získaly tenké pláty. Pečte pri 180 stupních cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále mekké,pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, at pláty nepotrháte. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky. Na nápln smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvarte vanilkový cukr, privedte k varu a do varicího mléka primíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Prendejte do mísy a za stálého míchání zchladte. Do vychladlé smesi primíchejte pomalu máslo s cukrem. Pridejte rum a med a míchejte, dokud se smes nespojí. Promažte pláty krémem a dejte do chladu pres noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení napríklad. Druhý den budou pláty mekké a navlhlé od krému. Nahoru mužete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat