20. června 2012

Smažené rybi karbanátky obalované v kukuřičných lupínkách

300 g jakékoli vykostěné ryby nebo filé, 400 g brambor, 2 vejce,100 g podrcených kukuřičných lupínků (popř. strouhanky)
na obalení, trochu mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 25 g másla,oleje podle potřeby, sůl, pepř

Rybu pomeleme na masovém strojku, nebo ji povaříme doměkka a vidličkou pak rozmačkáme. Neoloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo prolisujeme a přidáme k nim 25 g másla. Rybu smícháme s vychladlou bramborovou kaší, jedním vejcem, petrželkou,mírně osolíme a opepříme. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji trochu strouhankou. Ze směsi tvoříme karbanátky, které poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec v podrcených kukuřičných lupínkách nebo ve strouhance. Karbanátky vložíme do nízké remoskové mísy, kde jsme předem rozehřáli olej, a osmažíme je po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat