Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
16. února 2010
Anglické trifle
Upeèeme jemné piškotové těsto ze 4 vajec, 16 dkg cukru a 11 dkg mouky, z čehož jest polovina pšeničné a polovina bramborové moučky Solamyl. Upečené těsto nakrájíme na plátky,které slepujeme po dvou pikantní zavařeninou a nakrájené na menší kousky rovnáme do skleněné misky. Místo jamu možno použít zavařeného ovoce, jako meruňkového kompotu, který prostě po vrstvách s kousky piškotu urovnáme. Potom pokropíme vše rumem a zalijeme buď 4 lžicemi sladkého vína (jako Sherry) nebo sirupem z kompotu. Zatížíme a necháme do druhého dne stát, aby se piškoty rozmočily. Druhého dne posypeme vše asi 5 dkg strouhaných mandlí a zalijeme řídkým krémem, který uvaříme ve vodní lázni ze 3/8 l mléka, 2 žloutku, trochy cukru, vanilky a 1 lžičky bramborové moučky Solamyl. Krém ještě teplý nalijeme na piškoty, aby se lépe vsákl; pak vše necháme v chladu opět rozležet.Před podáváním zdobíme nahoře oslazenou šlehanou smetanou ze 1/4 litru a zbylým ovocem nebo jamem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat