5. února 2010

Losos na bylinkách

1/2 většího svazečku tymiánu,5 čerstvých větviček rozmarýnu,8 bobkových listů,1 kg lososa,1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů,2 lžíce citrónové šťávy,2 lžíce olivového oleje,chléb jako příloha

Na mřížku el. grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkové listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos.Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citrónovou šťávu s olejem a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citrónové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat