5. února 2010

Černý Kuba

50 g tmavších sušených hub (nejlépe křemenáče,kozáky, babky a tmavé hřiby),300 g trhaných ječných krupek,80g vepřového sádla (případně oleje,je zdravější, ale méně chutný),3 stroužky česneku,1 větší cibule,drcený kmín.,mletý černý pepř,majoránka,sůl

Den předem namočte houby a uložte v chladu. Druhý den je v téže vodě uvařte doměkka, zceďte (nálev uchovejte),nadrobno nasekejte. Zvlášť v osolené vodě s kmínem a 1/2 lžičky sádla uvařte krupky, zceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat, smíchejte s houbami,česnekem utřeným se solí, pepřem, majoránkou. Na většině zbylého sádla zpěňte drobně nasekanou cibuli a vmíchejte do hub s krupkami, vlijte vše do sádlem vymaštěného pekáčku a dejte péci do předehřáté trouby při cca. 200°C. Zbylý vývar z hub zahřejte, rozpusťte v něm zbytek sádla a po cca. 15 minutách pečení jím kubu zalijte.Zapékejte zhruba 30 minut, až je povrch kuby dočervena. Podávejte buď jako hlavní chod s kysaným zelím nebo sterilovanou červenou řepou, anebo jako malý teplý předkrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat