5. února 2010

Pagáčky z filé

600 g filé z tresky (nejlépe lisovaný blok),3 silnější krajíčky veky,mléko,2 vejce,špetka strouhaného muškátového oříšku,špetka čerstvě umletého pepře,50 g másla sůl,hladká mouka,olej na smažení
Na vývar: 1/2 l vody,sůl,1 nevelká mrkev,1 cibule,2 stroužky česneku,špetka muškátového květu,1 kousek petržele (případně i celeru),3 hřebíčky,špetka karí,špetka tymiánu,1 bobkový list


Filé dejte rozmrazit, vymačkejte přebytečnou vodu.Suroviny na vývar dejte do kastrolu a pomalu vařte cca. půl hodiny pod pokličkou, nechte vychladnout a zceďte. Mezitím podrťte nebo nadrobno nasekejte filé, veku namočte v mléce, obojí vložte do mísy,přidejte vejce, rozměklé máslo, koření, sůl, přiměřeně vývaru a zpracujte na homogenní hmotu tuhosti koláčového těsta. Podle potřeby dořeďte vývarem nebo zahustěte strouhankou. Z hmoty tvořte pagáčky,obalte je v mouce a po obou stranách opečte dozlatova. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat