3 hlavy z kapra,mlíčí a jikry,1 větší mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 cibule,sůl,ploutve, poslední ocasní část těla
a vnitřnosti,5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list,3 kuličky nového koření, špetka tymiánu,1/2 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku případně 2 lžíce krupice a 1 lžíce másla
Do osolené vody dejte hlavy, vnitřnosti kromě mlíčí a jiker, kořenovou zeleninu,cibuli, koření kromě muškátového oříšku, vařte nejlépe v tlakovém hrnci,dokud se hlavy nerozpadají. Zceďte,kořenovou zeleninu a cibuli propasírujte nebo rozmixujte, oberte maso z hlav, jikry uvolněte částečně z blány nebo nakrájejte na malé kousky, mlíčí nakrájejte na kousky, vše dejte do vývaru, ochuťte muškátovým oříškem a povařte asi 10 minut. Pokud nemáte jikry, opražte krupici na másle dozlatova a uvařte v polévce. Případně dosolte a opepřete mletým pepřem. Podávejte s pokrájenými kousky opečené veky nebo rohlíků.
Žádné komentáře:
Okomentovat