5. února 2010

Kapří filety na paprice se špenátovými noky

400 g filetů z kapra,1 cibule,sůl, pepř,mletá sladká paprika,80 ml smetany,60 g škrobové moučky,400 g mraženého špenátu,olivový olej,1 vejce,80 g strouhanky,1-2 stroužky česneku,1 citrón

Kapří filety zbavte kůže a dlouhých kostí, osolte a pokapejte citrónem. Obalte v moučce a zprudka orestujte.
Porce vyjměte a pak orestujte jemně nakrájenou cibulku dozlatova. Přisypte papriku, velmi krátce zarestujte,
zakápněte smetanou, kapra vráťte zpět a duste dalších 5-10 minut. Závěrem dochuťte solí a pepřem. Na špenátové nočky smíchejte špenát s vejcem, škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem a strouhankou v polohusté těsto, osolte a opepřete. Pomocí dvou kávových lžiček tvořte noky, které vkládejte do vroucí vody. Podávejte s kaprem a omáčkou. Zdobte citrónem.

Žádné komentáře:

Okomentovat