5. února 2010

Mořský jazyk na zelenině

200 g cukety,1 velká cibule,400 g rajčat,2 lžíce citrónové šťávy,1 červená paprika,1 lžíce sójového oleje,tymián, pepř, sůl,100 g anglické slaniny,2 lžíce hladké mouky,1 lžíce strouhanky,400 g brambor předem uvařených ve slupce,4 plátky z mořského jazyka (asi 700 g)

Omyté a osušené maso pokapejte citrónovou šťávou,osolte a nechte odležet. Papriku a cibuli nakrájejte na kostičky. Neoloupanou omytou cuketu nakrájejte na špalíčky. Do rozpáleného oleje dejte zeleninu a smažte
asi 6 minut. Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kostky, potřete utřeným stroužkem česneku a přidejte k zelenině. Podlijte vodou a 6 minut duste.Rajčata rozčtvrťte, přidejte k zelenině a ochuťte tymiánem.Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte na oleji.Opečenou slaninu vyjměte, nechejte okapat a prosypte strouhankou a pepřem.Na vyškvařeném tuku opečte po obou stranách filety,které podávejte s dušenou zeleninou,posypanou kostičkami slaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat