14. října 2010

Balila

200 g ječných krup (nejlépe vel. 3), citrón, velký pomeranč, 150 g cukru krupice, 50 ml olivového oleje, 50 g mandlí, 50 g loupaných pistácií

Kroupy namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a necháme vychladnout.Z pomeranče a citrónu oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu mírně zahřejeme a rozpustíme v ní cukr.Do rozvaru přidáme nastrouhanou kůru a olivový olej, chvilku povaříme a necháme trochu zredukovat (zhoustnout), nalijeme na vařené kroupy, které jsme přendali do pěkné nádoby (nejlépe širší a nižší mísa), dobře promícháme a dáme do lednice.Ořechy nasekáme a nasucho opražíme. Kroupy v rozvaru zasypeme ořechovou směsí a dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny. Moučník podáváme chlazený.

Žádné komentáře:

Okomentovat