7. října 2010

Kapr po husarsku

kapr, máslo 2 lžíce, mrkev, petržel kořen, celer,muškátový oříšek, pepř mletý, citronová šťáva 2 lžice, olej olivový 6 lžice, sůl 2 lžička, šalotka 4 ks, rybí vývar 3 dcl, majonéza 4, žloutek 2 ks, kapari,  sardelová pasta, hořčice plnotučná, petržel zelená

Kapra vykucháme , aby v břiše zůstal co nejmenší otvor , dobře vypláchneme vodou. Připravíme nádivku ze dve lžic osoleného másla a 6-ti lžic nastrouhané zeleniny pepře a muškátového oříšku. Nádivkou kapra naplníme a zašijeme. Potom kapra na několik hodin naložíme do marinády připravené z citronové šťávy , oleje a nasekaných šalotek. Uleženého kapra pozvolna pečeme za častého podlévání rybím vývarem.Podáváme s remuládovou omáčkou kterou připavíme z majonézy ,do které vetřeme uvařené žloutky , přidáme usekanou zelenou petrželku , usekané kapary , sardelovou pastu a hořčici. Směs promícháme s horkou vydušenou omáčkou , dáme do omáčníku.Kapra podáváme s vařenými brambory a přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat