4. října 2010

Salát z plodů moře

500 g směsi z plodů moře, 3-4 brambory, červená řepa, 1-2 mrkve, nakládaná okurka, 2 cibule, 3-4 lžíce oleje, sůl, pepř, bylinky

Směs z plodů krátce povaříme ve vydatně osolené vodě, do níž můžeme přidat celý pepř, nové koření a oloupanou cibuli v celku. Poté zcedíme a necháme vychladnout. Omyjeme tři či čtyři středně velké brambory, očištěnou mrkev a červenou řepu. Řepu zalijeme vodou a dáme vařit asi 30 minut. Po této době přidáme mrkev, brambory a vaříme doměkka. Vše suroviny necháme vychladnout a s ostatními nadrodno pokrájíme. Všechny suroviny promícháme v míse,opepříme osolíme, trochu osladíme a vmícháme olej . Salát odstavíme do ledničky na několik hodin rozležet. Ozdobíme petrželkou a jíme s celozrným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat