7. října 2010

Horský dort

citron, mouka polohrubá 8 dkg, žloutek 9 ks, cukr 50 dkg, smetana 12,5 ml, máslo 15 dkg, rum 2 lžíce, voda, sníh z bílků 5 ks

nádivka : 12,5 ml smetany, 4 žloutky, 5 dkg cukru

Utřeme žloutky s cukrem, citronovou kůrou a šťávou z 1/2 citronu, asi půl hodiny ( 10 min. šlehačem). Pečeme v dortové formě, vymazané a vysypané moukou asi 1/2 až 3/4 hodiny. Upečený korpus rozřízneme na 3 díly a plníme nádivou. Polejeme libovolnou polevou.

Nádivka: Šleháme v kotlíku v horké vodní lázni smetanu s rozmíchanými žloutky, cukrem a vanilkou až do zhoustnutí. Potom ještě mícháme až do schládnutí a přidáváme do utřeného másla s cukrem. Dobře vypracovaným plníme dort.

Žádné komentáře:

Okomentovat