13. října 2010

Terina z bažanta s celerovým salátem

bažant 1400 g, vepřová plec 250 g, sůl 20 g, pepř černý 10 g, paštikové koření 10 g, vejce 6 ks, smetana 200 g, smetana 100 g, brandy 130 g, slanina 100 g, vepřová panenka 250 g, slanina 100 g, vývar z vepřových kostí 500 g, celer 800 g, ořechy vlašské 50 g, majonéza 200 g, jablka 200 g, okurka 150 g, sůl 50 g, citronová šťáva 100 g, brusinky 300 g, pomeranč 50 g, salát čerstvý 250 g, želatina jedlá 50 g, hříbky 100 g

Bažanta vykostíme, jemně umeleme s vepřovou plecí, přidáme sůl, pepř, paštik. koření, vejce, smetanu, vše dáme do kutru a řádně vymícháme. Do formy dáme plátky slaniny, bažantí fáš, proložíme vepřovou panenkou v celku, položíme znovu fáš a dáme do vodní lázně. Nejprve 10 min zprutka pečeme při teplotě 200° C a  pak 90 min. při teplotě 80°C . Po tomto pečení vyndáme terinu z formy, zbavíme slaniny, znovu dáme do formy a zalijeme vývarem, koňakem, želatinou. Necháme pořádně vychladnout. Na porci dáváme dva plátky teriny doplněné o celerový salát, brusinky, čerstvý salát a hříbky.  

Žádné komentáře:

Okomentovat