13. října 2010

Zelná polévka s hříbky, uzeným masem a klobásou

zelí kysané 750 g, vývar z vepřových kostí 2500 g, sádlo 150 g, mouka hladká 200 g, cibule 100 g, kmín 5 g, česnek 20 g, bobkový list 2 g, brambory 600 g, hříbky 50 g, klobása 150 g, uzená plec 150 g, sůl 30 g, smetana zakysaná 500 ml, petrželka nať 25 g

Zelí překrájíme a dáme vařit. Přidáme vývar, bobkový list, na kostičky nakrájené brambory a sušené hříbky. Přidáme i pokrájenou klobásu a uzené maso. Ze sádla, mouky cibule papriky připravíme zasmážku. Tuto smícháme s kyselou smetanou a přidáme do vařící polévky. Hotovou polévku zjemníme smetanou. Hustá polévka se zelím, brambory, houbami a uzeným masem. Polévka je světlá. Bílá po použití smetany. Lze při výrobě přidat i sušenou mletou papriku.

Žádné komentáře:

Okomentovat