12. října 2010

Mrkvový dort

mrkev 670 g, mouka hladká 638 g, soda 14 g, skořice mletá 10 g, sůl 10 g, olej stolní 325 g, cukr krystal 638 g, vejce 7 ks, ořechy vlašské 400 g, prášek do pečiva 14 g,máslo 125 g, tvaroh měkký 230 g, cukr krystal 200 g, cukr vanilinový 60 g

Cukr, vejce, sodu, skořici, sůl, prášek do pečiva utřeme do pěny. Přimícháme olej, mrkev, ořechy, a lehce vmícháme. Pečeme v obdelníkové formě asi 50 min. 20 min.při teplotě 140 st.C a dopékáme při teplotě 120 st.C. 
Polevu připravíme z másla a cukru, který vyšleháme do pěny.Pak přidáme tvaroh(lučinu) a krém natřeme na vychladlý dort. Krájíme na čtvercové porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat