14. října 2010

Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

40 g vařených brambor ve slupce, oloupaných, 50 g sojové mouky hladké plnotučné, 40 g medu, 3 vejce, 50 g jablek, 40 g másla, 20 g máku, 40 g cukru krupice na vysypání formiček, šťáva z jednoho citrónu

jablková omáčka : 400 ml jablečného džusu, 100 ml bílého vína, 50 g cukru krupice, 4 ks hřebíčku, 1 ks celé skořice, 80 g zakysané smetany
 
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky, nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a nakonec sníh z bílků. Zapékací formičky vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem. (Lze použít i formu na muffiny). Naplníme těstem do tří čtvrtin a pečeme asi 12 minut na 190°C.Cukr zkaramelizujeme, tj. rozpustíme v kastrůlku, zalijeme vínem a džusem, přidáme koření a vyvaříme na čtvrtinu. Hotové a vychladlé bábovičky podáváme se lžičkou zakysané smetany, přelité jablkovou redukcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat