jablková omáčka : 400 ml jablečného džusu, 100 ml bílého vína, 50 g cukru krupice, 4 ks hřebíčku, 1 ks celé skořice, 80 g zakysané smetany
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky, nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a nakonec sníh z bílků. Zapékací formičky vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem. (Lze použít i formu na muffiny). Naplníme těstem do tří čtvrtin a pečeme asi 12 minut na 190°C.Cukr zkaramelizujeme, tj. rozpustíme v kastrůlku, zalijeme vínem a džusem, přidáme koření a vyvaříme na čtvrtinu. Hotové a vychladlé bábovičky podáváme se lžičkou zakysané smetany, přelité jablkovou redukcí.
Žádné komentáře:
Okomentovat