3. května 2010

Knedlíky plněné mletým masem

1 bramborové knedlíky v prášku, 250 g mletého masa, 4 vejce, kyselé zelí, cibuli, sádlo, sůl, cukr, kmín celý

Zelí propereme a necháme s kmínem solí a trochou vody vařit. Než se voda vyvaří, uvaříme dvě vajíčka a osmahneme cibuli na sádle. Poté zaděláme bramborové těsto z prášku a plníme mletým masem, smíchaným s 2 vajíčky syrovými a 2 nakrájenými vařenými. Pokud bude směs moc řídká, lze zahustit moukou. Naplněné knedlíky dáme vařit. Když se v zelí vyvařila voda, přidáme cukr a dál za odčasného míchání "vaříme", dokud jemně nezhnědne. Knedlíky podáváme polité cibulkou a se zelím, nebo cibulku rovnou zamícháme do zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat