3. května 2010

Marináda na kapra

kapr, olej nebo tuk na smažení,
na marinádu: menší palice česneku, sůl, kávová  lžička koření "avokádo":ryby, kávová  lžička oleje,
na obal: 1/4 kg hladké mouky, polévková lžíce mleté papriky, kávová lžička mletého chilli koření
Marináda: Česnek rozetřeme se solí a kořením, zakapeme olejem a rozmícháme na kašičku. Kapra nakrájíme na podkovy, kůži křížem jemně nařízneme, ze všech stran řádně potřeme marinádou a dáme na 2-4 h. do lednice odležet (čím déle, tím lépe). Obal: Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a chilli kořením. Množství ingrediencí je odhadem, obal má být načervenalý, mírně palčivý. Odležené podkovy z kapra ze všech stran řádně obalíme tak, aby marináda přes mouku neprosakovala a při častém obracení dozlatova na oleji osmažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat