600 g mřenek, 50 g karotky, 50 g petržele, 50
g cibule, bobkový list, 10 pepřů, 5 nových koření, špetka estragonu, 100 g
másla, 100 g tvrdého sýra, lžíce pokrájené pažitky, lžíce strouhanky z dietních
sucharů, sůl
Mřenky povaříme 5 minut v malém množství vody
s kořením, solí a strouhanou zeleninou. Pak je vyndáme na mísu a zalijeme
omáčkou, kterou připravíme tak, že na másle osmahneme strouhanku, přilijeme 2
naběračky čisté polévky, v níž jsme mřenky vařili, přidáme estragon, pažitku,
strouhaný sýr a vaříme, až se sýr rozpustí.(mřenka mramorová je celoročně
hájená - lze nahradit jinou drobnou rybkou - starý recept)
Žádné komentáře:
Okomentovat