3. května 2010

Dvoubarevná čokoláda

na bílou cokoládu : 100 g ztuz.pokrm.tuku,20 g strouhaného kokosu,2 lzice sus.mléka,50 g mouc.cukru
na tmavou cokoládu : 150 g ztuz.pokrm.tuku,100 g mouck.cukru,50 g kakaa a 1 lzici instantí kávy
Nejdrive pripravíme bílou cokoládu: Do kastrolu dáme na kousky nakrájený tuk, pak strouhaný kokos, prosátý cukr + susené mléko. Vse vlozit do vodní lázne - míchát, aby byla hmota hladká. Príprava tmavé cokolády: Do kastrolu dáme tuk,cukr,kakao a instantní kávu. Vse rozpustit ve vodní lázni a vymíchat dohladka. Kovové formicky vypláchnout studenou vodou.Do poloviny formicky nalít tmavou cokoládu, druhou polovinu vyplnit bílou. Formicky dat do chladnicky, druhý den dvoubarevnú čokoládu vyklopime.

Žádné komentáře:

Okomentovat