Rybu rozdělíme po délce na dvě půlky, odstraníme hřbetní kost a částečně ji vykostíme. Osolíme, prudce opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a udusíme doměkka. V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, hřbetní kost, kůži a hlavu z candáta a vaříme 20-30 minut. Vývar procedíme, přidáme smetanu, zahustíme moukou, povaříme a nalijeme na udušenou rybu. Podáváme s uvařenými brambory.
Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
23. ledna 2017
Candát po maďarsku
800 g candáta, sůl, olej, drůbeží vývar, lžíci sádla, cibuli, lžičku sladké papriky,2,5 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky.
Rybu rozdělíme po délce na dvě půlky, odstraníme hřbetní kost a částečně ji vykostíme. Osolíme, prudce opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a udusíme doměkka. V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, hřbetní kost, kůži a hlavu z candáta a vaříme 20-30 minut. Vývar procedíme, přidáme smetanu, zahustíme moukou, povaříme a nalijeme na udušenou rybu. Podáváme s uvařenými brambory.
Rybu rozdělíme po délce na dvě půlky, odstraníme hřbetní kost a částečně ji vykostíme. Osolíme, prudce opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a udusíme doměkka. V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, hřbetní kost, kůži a hlavu z candáta a vaříme 20-30 minut. Vývar procedíme, přidáme smetanu, zahustíme moukou, povaříme a nalijeme na udušenou rybu. Podáváme s uvařenými brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat