31. ledna 2017

Tříbarevná roláda z masa

1 kg zadního hovězího masa, 0,5 kg krůtích prsíček, 0,5 kg uzeného plecka nebo krkovice, sůl, pepř, tymián, olej, sklenice červeného vína
Hovězí maso rozklepeme na 1 cm vysoký plátek. Plátek potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Roládu zabalíme a necháme odležet 1 hodinu v lednici. Krůtí prsíčka připravíme stejně jako hovězí. Po odležení hovězí rozložíme, poklademe krůtími prsíčky a uzeným masem. Všechno zatočíme do rolády, svážeme provázkem, potřeme olejem po celém povrchu a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme sklenicí červeného vína a pod poklicí pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat