31. ledna 2017

Dobrá vánočka

1/2 kg polohrubé mouky, 10 dkg másla, 12 1/2 dkg cukru, 2 žloutky, 2 1/2 dkg droždí, lžičku soli, méně než 1/4 l mléka, citrónová kura, vanilka, 2 hrsti hrozínek, 2 lžíce rumu
Z poloviny mléka, droždí, lžičky cukru uděláme kvásek, dáme rozpustit tuk, zbytek mléka rozmícháme se žloutky, solí, rumem, vanilkovým cukrem, citrónovou kurou a cukrem, a vše vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Necháme hodinu kynout. Potom upleteme vánočku, dáme znovu kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi a pečeme v horké troubě 3/4 hodiny. Po čtvrť hodině oheň zmírníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat