31. ledna 2017

Oříškové trojhránky

10 dkg lískových jader, 12 1/2 dkg másla, 10 dkg mouky, 7 1/2 dkg cukru, 10 dkg kakaového koktailu v prášku, lžíce rumu, špetka soli, rybízová zavařenina
Na polevu: 20 dkg cukru a 2 lžíce rumu
Oříšky nasucho na pánvi opražíme, zbavíme slupky a jemně nastrouháme. Na vál dáme mouku, rozsekáme do ní tuk, přidáme ostatní přísady a rychle zpracujeme v hladké těsto, které dáme na 1/2 hodiny do chladna. Potom těsto položíme na plech, válečkem vyválíme plát 1/2 cm vysoký. V středně teplé troubě upečeme a ihned potřeme slabší vrstvou rybízové zavařeniny a necháme vychladnou. Mezitím utřeme práškový cukr  s rumem na hladkou polevu a potřeme s ní upečený a zavařeninou potřený plát. Potom ho rozkrojíme na polovinu, poloviny spojíme a nakrájíme na malé trojhránky. Polevu necháme oschnout a pečivo uložíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat