23. ledna 2017

Tuňák se slaninou

500 g brambor, morska sul, mlety cerny pepr, 120 g platkove slaniny, platek masla, 1 velka cibule, 125 g vypeckovanych cernych nebo zeleninych oliv, konzerva tunaka v oleji, vetvicky koriandru na ozdobu
Brambory nakrajene na kostky a varte ve slane vode, dokud nezacnu meknout. Potom vodu slijte. Slaninu nakrajejte na priblizne 2,5 cm siroke prouzky. Rozpustte maslo na teflonove panvi, pridejte slaninu a smazte dozlatova na stredne silnem ohni. Pak premichejte nahrubo nakrajenou cibuli. Smazte domekka dalsich 5 minut. Pridejte brambory a nakrajene olivy a na mirnem ohni smazte asi 10 minut. Pomoci obracecky smes otocte a dalsich 10 minut nechte na ohni, tentokrat obrecejte kazdou chvili. Nakonec pridejte tunaka, kterehojste nechali odkapat, a prohrivejte 4 az 5 minut. Brambory musi byt mekke a tunak dobre prohraty. Nakonec ochutte soli a peprem a navrch jeste ozdobte vetvickami koriandru.

Žádné komentáře:

Okomentovat