31. ledna 2017

Rybí filé s houbovou omáčkou

600 g rybího filé, 1 citron, 1 dl suchého bílého vína, 150 g žampiónů, olej, 2 dl kysané smetany, 1 cibule, mletý černý pepř,sůl, 1 lž hořčice, petrželová nať
Omyté rybí filé pokapeme citrónovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme na chladném místě 30min. Potom dáme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a hořčicí. Posypeme natí a několik minut povaříme. Filé podáváme politou omáčkou a s vařenými brambory posypanými natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat