23. ledna 2017

Losos s křenovou krustou

4 plátky lososa, 600 g malých brambor, sůl, pepř, muškát, 2 lžíce oleje, 8 krajíčků toastového chleba, 2 lžíce smetanového křenu (konzerv.), žloutek, 600 g špenátu, cibuli, máslo
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Lososa posypeme solí, pepřem a muškátem a po obou stranách opečeme v rozpáleném oleji. Toasty opečeme a jemně nastrouháme, smícháme s křenem a žloutkem a směsí potřeme lososa. Cibuli nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nasekaný špenát, zamícháme, ochutíme solí a pepřem a muškátem a krátce podusíme. Potřené plátky lososa 5 min. (200°C) zapékáme v troubě, poté položíme na špenát a brambory a ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat