marináda: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru,sůl, půl lžičky wei-su, 2 lžíce oleje, špetka bílého pepře, šálek vývaru
Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky, které na hřbetě prořízneme několika řezy. Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z trochy vývaru, wei-su, vína, citrónové šťávy, soli cukru, bílého pepře a oleje. Takto zalité maso necháme přes noc marinovat. Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat. Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou ve které byl naložen. Přidáme kari koření, zmírníme oheň, přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule. Opatrně promícháme a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.
Žádné komentáře:
Okomentovat