23. ledna 2017

Makrely na červeném víně

2 makrely, pepř, sůl, lžíci másla, 2 lžíce oleje, cibuli, 2 bobkové listy, 4 stroužky česneku, tymián, 2 dl dezertního červeného vína, drůbeží vývar, 2 lžíce kečupu,lžičku citronové šťávy,lžíci drobně nakrájené petrželky.
Makrely osolíme, opepříme a do břišních otvorů vložíme máslo.V rozehřátém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a rozetřený česnek, přidáme makrely a opečeme ze všech stran. Přidáme bobkové listy a tymián,podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Když jsou ryby měkké, přimícháme kečup rozředěný s citronovou šťávou a krátce zahřejeme. Hotové sypeme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat