31. ledna 2017

Pikantné kúsky z ryby

750 g ryby (úhoř,kapr,filé aj.), olej
marináda:  5 jarních cibulek i s natí nebo 1 větší cibule, 2 lžíce desertního vína, lžíce ostřejší hořčice, lžíce sójové omáčky, lžička mletého zázvoru, lžička octa nebo citrónové šťávy, lžička cukru, lžička glutasolu
Rybu nakrájíme na proužky 2 cm x 3 cm. Připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky a ostatních přísad a na nejméně 20 minut do ní ponoříme kousky ryby. Pak rybu vyjmeme a necháme okapat do misky. Oschlé proužky rybího masa prudce opečeme na oleji ze všech stran. Rybu vyjmeme a dáme stranou. Na témže oleji krátce povaříme zbytek marinády. Potom vložíme do vzniklé směsi nazpět kousky ryby, zamícháme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat