16. května 2010

Karamelová bábovka

100 g jader vlašských ořechů, 1/8 l mléka, 150 g cukru, 3 vejce, 1 žloutek navíc, 1 vanilinový cukr, 150 g polohrubé mouky, 1 lž. kakaa, 1 lž. prášku do pečiva, 100 g nasekané čokolády, 1 čokoladová poleva
25 g cukru pozvolna rozpustíme a přidáme ořechy. Dále přidáme předhřáté mléko a spolu povaříme. Zvlášť do pěny ušleháme 1 vejce a 1 žloutek, 25 g cukru a vanilkový cukr. Potom přidáme ke karamelové hmotě a mícháme  až zhoustne. Ušleháme zbylý cukr, tuk do pěny, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a smícháme s karamelovým krémem. Potom přidáme nasekanou čokoládu. Pečeme asi 40 min. Polejeme čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat