13. července 2016

Vánoční skořicové mini muffins

1 1/2 hrnku polohrubé mouky (hrnek = klasický, 250 ml).1/2 hrnku cukru 2 čajové lžičky prášku do pečení,1/2 čajové lžičky soli, 1/2 čajové lžičky drceného muškátového oříšku, 1/2 čajové lžičky nového koření, 1 vajíčko,lehce našlehané, 1/2 hrnku smetany (nebo mléka) šlehačka,1/3 hrnku rozehřátého másla
Náplň: Nastrouhaná dvě větší jablka, promíchaná s cukrem a skořicí. Případně kapkou rumu.
Zdobení: 2 polévkové lžíce cukru, 1/2 čajové lžičky mleté skořice, 1/4 hrnu rozehřátého másla
Ve velké míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a nové koření. Dále přidáme lehce našlehané vajíčko, smetanu a rozehřáté máslo a celé dobře promícháme. Mícháme do té doby, než se ze všech promíchaných přísad stane jemná hmota. Formičky na muffiny vymažeme máslem a plníme je do 2/3 (těsto v troubě nakyne). Případně plníme do papírových mini formiček, které se nevymazávají. Po naplnění těstem do každé formičky přidáme necelou čajovou lžičku umíchané jablečné hmoty (lžičku s náplní ponoříme do těsta, podobně jako u přípravy mramorové bábovky)Pečeme při max.teplotě asi tak 15-20 minut (průběžně můžeme testovat špejlí, zda nejsou upečené dříve).Následuje zdobení. Upečené muffiny potřeme rozehřátým (horkým) máslem a posypeme cukrem ze skořicí a necháme vychladnout.
Pozn. Nemusí se plnit pouze do mini forem, samozřejmě lze použít tradiční velikost formiček, ale finální počet ks pak bude menš

Žádné komentáře:

Okomentovat