15. července 2016

Kořeněná srdíčka

Na 40 kousků si připravíme – 50 g kakaa., 250 g hladké mouky., ½ lžičky prášku do pečiva., 2 lžičky mletého anýzu., 125 g měkkého másla, nebo rostlinného tuku., vejce., 75 g moučkového cukru., špetku soli., balíček vanilkového cukru., mouku na vál., 250 g mléčné čokoládové polevy
Máslo vyšleháme do pěny. Přidáme vejce, moučkový cukr, sůl a vanilkový cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a anýzem a přimícháme do vaječné směsi. Těsto přikryjeme a dáme na hodinu na chladné místo. Na pomoučeném vale vyválíme těsto natenko. Vykrajujeme srdíčka (o velikosti asi 5 cm), kterými poklademe plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175° C., plyn stupeň 2) pečeme asi 8 – 10 minut. Čokoládovou polevu nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni. Srdíčka namáčíme do poloviny v polevě. Necháme ztuhnout.
Doba přípravy asi hodina (bez doby čekání)., kousek přibližně 370 kJ / 90 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat