13. září 2010

Ananasový dort s kokosem

100 g kokosových lupínků, 100 g hladké mouky, prášek do pečiva, 100 g cukru, kůra z citronu, 9 plátků želatiny, 275 g ananasové šťávy, 100 ml pomerančové šťávy, 400 g smetanového jogurtu, 200 ml šlehačky, 3 vejce, 2 lžíce meruňkové marmelády

Kokosové lupínky opražíme, žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Do směsi vmícháme sníh z bílků, mouku a prášek do pečiva, citronovou kůrou a polovinu kokosových lupínků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a v troubě pečeme při teplotě175°C asi 30 minut. Sedm nabobtnalých plátků želatiny vložíme do 50ml ananasové šťávy a dle návodu je rozpustíme. Šlehačku smícháme s želatinovou směsí, jogurtem, 100ml ananasové šťávy a šťávou pomerančovou. Krém dle chuti dosladíme. Korpus rozřízneme a řez potřeme dvma třetinami krému. Vrchní díl natřeme krémem. Dort vložíme do lednice ztuhnout. Zbylou želatinu rouzpustíme s ananasovou šťávou a rozetřeme ji na dort. Posypeme kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat