10 vajec, 200 g cukru krupice, vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce kakaa, 2 šlehačky, polévková lžíce instantního kakaa, čerstvé ovoce (banány, jahody, broskve, kiwi a pod.), prosátá strouhanka, tuk na potření alobalu
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh,zašleháme cukr. Vidličkou jemně vmícháme žloutky a prosáté kakao. Těsto rozetřeme na alobal (potřený tukem a posypaný strouhankou) na plechu. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20 minut na 180°C . Po upečení ihned posypeme vanilkovým cukrem a stočíme. Necháme vychladnout. Ušleháme 1 šlehacku,potřeme plát,poklademe ovocem dle výběru a zavineme. Druhou šlehačku ušleháme s instantním kakaem a potřeme roládu. Necháme v lednici minimálně 1 hodinu chladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat