na piškot : 4 vejce, 200 g hladké mouky, 150 g cukru, 125 ml mléka, 125 ml oleje, 20 g kakaa, lžička prášku do pečiva
na krém : 500 g tvarohu, 250 g smetany ke šlehání, 150 g cukru sáček želatiny v prášku, 100 g čerstvých nebo mražených malin
na dohotovení : 200 g hořké čokolády
Vejce spolu s cukrem vyšleháme do husté pěny lehce zamícháme olej a mléko a nakonec sypké suroviny. Nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170°. Krém si připravíme ušleháním tvarohu,smetany a malin. Uvaříme želatinu s určenou dávkou cukru. Právě tuhnoucí želatinu zalijeme ušlehanou tvarohovou směs, zamícháme a zalijeme upečený korpus. po dokonalém zatuhnutí posypeme jemně strouhanou čokoládou.krájíme na řezy 5 x 4.
Žádné komentáře:
Okomentovat