9. září 2010

Piškótová roláda s jahodami

piškotové těsto : 3 vejce, 80 g medu, 30 g cukru, 50 g polohrubé, 60 g špaldové a 20 g pohankové mouky (nutno zakoupit v prodejnách zdravé výživy)
náplň a ozdobení : 500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky ztužovače šlehané smetany, lžíce medu

Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Plech vyložíme papírem na pečení. Ze žloutků, 3 lžic horké vody, medu a cukru ušleháme hustý krém, z bílků pevný sníh, který vmícháme do krému. Navrch prosejeme tři druhy mouky a lehce promícháme. Těsto rozprostřeme na plech, uhladíme a pečeme 15 - 20 minut.Piškovotý plát překlopíme na utěrku posypanou cukrem. Pečicí papír navlhčíme a odstraníme. Plát z delší strany stočíme a necháme vychladnout.12 očištěných jahod necháme na ozdobu, zbylé pokrájíme. Smetanu ušleháme se ztužovačem a smícháme s medem. 3 lžíce šlehačky naplníme do curkářského sáčku s hvězdicovou trubičkou, zbytem smícháme s jahodami.Piškotový plát rozbalíme, naneseme na něj šlehanou smetanu s jahodami a opět ho sbalíme. Vyznačíme 12 plátků, na každý nastříkáme růžici šlehané smetany a ozdobíme jahodami.

Žádné komentáře:

Okomentovat