13. září 2010

Dort Červená karkulka

na těsto : 125 g másla nebo margarínu, 100 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 3 vejce, 125 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 2-3 PL oříškovo-nugátového krému (např. Nutella), sklenici kompotovaných vypeckovaných třešní
na krém : 250 g tvarohu, balení vanilínového cukru, 1 šlehačka v prášku Dr.Oetker, 150 ml studeného mléka
na dortové želé : balení želé červené na dort, 250 ml třešňové šťávy,
na ozdobení : 100 ml šlehačky, 12 třešní

Těsto : máslo nebo margarín utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky postupně zamícháme do máslové pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s kypřícím práškem a postupně přidáváme ke žloutkové hmotě. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Polovinu těsta dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Do druhé poloviny těsta přimícháme oříškovo-nugátový krém a rozetřeme na bílé těsto. Do misky dáme okapat kompotované třešně a 12 jich ponecháme na ozdobení dortu. Ostatní poklademe na nugátové těsto. Dáme péci do předehřáté trouby. El.trouba: 170 C Horkovzdušná trouba: 150 C Plynová trouba: stupeň 2-3 Doba pečení: 30 - 40 min.
Po upečení necháme korpus vychladnout.
Krém : tvaroh smícháme s vanilínovým cukrem. Šlehačku v přášku vyšleháme podle návodu a zlehka ji přimícháváme k tvarohu. Takto připravený krém natřeme na vychladlý korpus a dáme na 15 min. do lednice ztuhnout.
Dortové želé připravíme dle návodu (použijemem odkapanou třešňovou šťávu) a pomocí lžíce jím zalijeme tvarohový krém.
Po ztuhnutí ozdobíme dort 12 kopečky šlehačky, do kterých umístíme 12 třešní.

Žádné komentáře:

Okomentovat