14. září 2010

Makový dort

150 g změklého másla (nebo margarínu), 150 g cukru, 4 žloutky, 200 g máku, 50 g citronátu, 6 bílků

Změklé máslo nebo margarín a cukr ušleháme do pěny a jednotlivě přidáváme a důkladně vmícháváme žloutky. Mák jemně umeleme, citronát nakrájíme na drobné kousky a oboje přidáme do pěny. Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme do pěny. Těsto naplníme do vymazané, strouhankou vysypané dortové formy o průměru asi 24 cm dáme do předem vyhřáté trouby, kterou ihned stáhneme na střední polovinu. Pečeme asi 30 minut. Dort ve formě necháme vychladnout na roštu. Před podáním poprášíme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat