15. září 2010

Medovník s ovesnými vločkami a mandlovou polevou

těsto : 1,5 hrnku mléka, 40 g droždí, 90 g cukr krystal, 500 g polohrubé mouky, sůl, ostrouhaná citronová kůra, 2 žloutky, 90 g margarínu
máslový krém : 800 ml mléka, 2 vanilkový pudinky, 4 pol.lžíce cukru, 350 g másla
mandlová poleva : 150 g másla, 150 g cukru, 3 pol.lžíce medu, 200 g strouhaných mandlí, 100 g strouhaného kokosu, 5 pol.lžic mléka

Nechte uvařit 600 ml mléka na máslový krém. Zbývající mléko smíchejte s pudinkovým práškem a cukrem,poté smíchejte s vařicím mlékem a opět povařit,nalít do mísy a nechat vychladnout.Na vymazaný a poprášený plech vyvalte těsto a nechte odpočinout ca 20 minut.Na směs je potřeba : margarín, cukr med. To vše dáme do hrnce, necháme rozpustit a přidáme mandle a kokos.Poté usmažte na zlatavou barvu.Nakonec přilijeme 4 pol.lžíce mléka,necháme chvilku vychladnout.Směsí potřeme těsto a šoupneme do trouby na 20-25 minut.Těsto vytáhneme z trouby,necháme chvilku vychladnout a rozpůlíme na 4 díly.Títo 4 díly ještě rozpůlíme vodorovně ze strany na stranu.Do pudinku přidáme máslo a poté rozšleháme,namažeme na spodní díl koláče pudinkový krém,a přikryjeme vrchním dílem.

Žádné komentáře:

Okomentovat