15. září 2010

Kokosoví panáčci

140 g dětské piškoty, 160 g mletého kokosu, 200 g moučkového cukru, 120 g Hery, 2 lžíce rumu, 2 lžíce mléka
na dokončení : mandle, lentilky, gumové bonbóny na copánky, pěnové bonbony na čepičky, tmavou čokoládovou polevu, zdobící cukrové perličky na oči, kandované ovoce na zobáčky
náplň : višňový nebo vaječný likér, nebo čokoláda Margot, kulaté piškoty jako podstavec

Piškoty umeleme, promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky - včelí úly. Z těsta připravíme asi 20 úlů. Necháme do druhého dne ztuhnout v chladnu. Šoguny naplníme likérem ( nebo náplni čokolády Margot - je to chutnější), přilepíme čokoládou na kulatý piškot. Fráček uděláme, ( tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme tmavou čokoládovou polevou na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části, potřené čokoládou, vtiskneme 2 cukrové perličky jako oči. Zobáčky vytvoříme  z drobných trojúhelníčků kandovaného ovoce,  z gumových bonbónu uděláme copánek a z pěnových bonbonů uděláme čepičku, popř. lentilkou ozdobíme. Necháme zcela ztuhnout v chladničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat