13. července 2016

Jablkový perník

500 g hladké mouky, 1 prášek do perníku, 1 lžička sody nebo prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 velké vejce, 250 g moučkového cukru, 3 dl mléka, 250 g nastrouhaných jablek, 5 lžic oleje, rumová poleva, čokoláda na vaření.
Příprava polevy : 250 g moučkového cukru, 1 bílek a 3 lžičky rumu třeme asi 20 minut, až je poleva hladká a lesklá
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou-li příliš mokrá, vymačkáme je), vše společně prošleháme a vlijeme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Pečeme v nižší vrstvě, aby se perník dobře propekl. Troubu příliš nerozpalujeme, aby perník nebyl shora připečený a uvnitř nedopečený. Dozlatova upečený perník vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak jej přelijeme polevou a ozdobíme čokoládovými mřížkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat